După 2 ani în care Marea Britanie a avut pe lista oficială doar 3 simptome COVID, acum adaugă altele pe listă

Noi simptome COVID au fost adăugate pe lista oficială a Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, după ce s-au scos testele gratuite.

2208 afișări
Imaginea articolului După 2 ani în care Marea Britanie a avut pe lista oficială doar 3 simptome COVID, acum adaugă altele pe listă

Lista oficială a simptomelor COVID-19 a fost extinsă în UK pentru a include 9 noi semne ale bolii, inclusiv dureri de cap, diaree şi nas înfundat.

Lista a fost actualizată în contextul în care nivelul de infectare cu coronavirus a atins un nivel record în Marea Britanie, estimându-se că aproape 5 milioane de persoane sunt infectate în prezent.

Profesorul Tim Spector, cercetător la o aplicaţie de urmărire a simptomelor COVID-19, a declarat că actualizarea listei ar fi trebuit să se facă de mult timp şi ar putea contribui la reducerea infecţiilor, notează Sky News.

Potrivit Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), simptomele COVID-19 la care oamenii ar trebui să fie atenţi includ:

dificultăţi de respiraţie

senzaţie de oboseală sau epuizare

o durere în corp

o durere de cap

o durere în gât

un nas înfundat sau care curge

pierderea poftei de mâncare

diaree

stare de rău.

„Simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele ale altor boli, cum ar fi răceala şi gripa”, a adăugat NHS.

Atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au de ceva vreme liste de simptome mai lungi.

Dar în Marea Britanie, lista NHS a avut doar trei simptome timp de aproape doi ani.

Noile simptome au fost adăugate pe listă în condiţiile în care acum majoritatea oamenilor trebuie să plătească dacă vor să facă un test COVID. Înainte, oamenii se calificau pentru testele PCR doar dacă prezentau unul dintre cele trei simptome tradiţionale principale sau dacă erau invitaţi să facă un test.

În martie, un profesor critica dur „refuzul" guvernului de a recunoaşte o „gamă mai largă de simptome". El sugera că nerecunoaşterea listei mai largi de afecţiuni care afectează persoanele, împreună cu decizia de a renunţa la izolare şi de a retrage testele gratuite, ar fi putut duce la creşterea ratelor de transmitere.

Vineri, Oficiul Naţional de Statistică estima că aproximativ 4,9 milioane de persoane din Regatul Unit au avut COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat la 26 martie, în creştere faţă de 4,3 milioane în săptămâna precedentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici