Eliminarea obligativităţii de a purta mască s-a dovedit un eşec în Israel. Ţara reimpune măsura pentru spaţiile închise

  • Ministerul israelian al Sănătăţii a cerut oamenilor să poarte din nou măşti în locuri publice închise la doar 10 zile după ce regula a fost eliminată.
  • Obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise a fost ridicată pe 15 iunie.
  • Decizia vine pe fondul unei creşteri substanţiale a infecţiilor cu coronavirus atribuite variantei foarte contagioase Delta.
5143 afișări
Imaginea articolului Eliminarea obligativităţii de a purta mască s-a dovedit un eşec în Israel. Ţara reimpune măsura pentru spaţiile închise

Eliminarea obligativităţii de a purta mască s-a dovedit un eşec în Israel. Ţara reimpune măsura pentru spaţiile închise

Creşterea noilor infecţii este o lovitură pentru ţara care a vaccinat aproximativ 55% din populaţia sa de 9,3 milioane cu ambele doze.

Şeful grupului de lucru pentru gestionarea pandemie din Israel, Nachman Ash, a declarat pentru radioul public că cerinţa a venit după patru zile cu peste 100 de cazuri noi pe zi, dublate de recordul de 227 de cazuri confirmate joi, relatează Al Jazeera.

"Vedem o dublare la fiecare câteva zile. Un alt lucru îngrijorător este că infecţiile se răspândesc. Avem mai multe oraşe în care numărul creşte şi comunităţi în care cazurile cresc”, a spus Ash.

Ash a spus că creşterea cazurilor se datorează probabil variantei extrem de contagioase Delta detectată pentru prima dată în India.

Ash a mai spus că, în ciuda numărului crescut de cazuri pozitive, nu a văzut încă o creştere a spitalizărilor sau a deceselor.

"Sperăm că vaccinurile ne vor proteja de o creştere a spitalizării şi de cazuri dificile", a declarat acesta.

Cerinţa de a purta mască se va aplica şi în aer liber pentru locurile aglomerate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici