Epidemiologul Octavian Jurma: „Guvernul joacă ruleta rusească cu noi. E, probabil, ultima zi din an în care toate judeţele au incidenţa sub 0,1 la mie”

Epidemiologul Octavian Jurma postează imagini cu incidenţa oficială a infecţiilor de vineri: „este probabil ultima zi din acest an în care toate judeţele din România se află cu o incidenţă sub 0.1 la mie”.

87085 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul Octavian Jurma: „Guvernul joacă ruleta rusească cu noi. E, probabil, ultima zi din an în care toate judeţele au incidenţa sub 0,1 la mie”

Epidemiologul Octavian Jurma: „Guvernul joacă ruleta rusească cu noi. E, probabil, ultima zi din an în care toate judeţele au incidenţa sub 0,1 la mie”

„Aşa arată incidenţa oficială, vineri, 23 iulie 2021. Este o imagine memento, pentru că este probabil ultima zi din acest an în care toate judeţele din România se află cu o incidenţă sub 0.1 la mie”, scrie Octavian Jurma.

Epidemiologul susţine că imaginea ar fi putut fi păstrată dacă ne-am fi vaccinat: „Am refuzat însă calea cea uşoară şi raţională a vaccinării în masă. Am ales însă calea cea grea şi emoţională a infectării în masă. Populismul politic a validat negaţionismul şi a alimentat antivaccinismul, pecetluind astfel soarta noastră”.

În urmă cu o lună, epidemiologul spunea că şansa reală de a preveni un nou val de infectări se reduce spre zero pe zi ce trece: „În ruleta rusească a pandemiei, Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”.

„Tulpina Delta (indiana) infectează şi tinerii mai uşor. Nici această grupa nu e protejată. Şcolile nu se vor deschide în siguranţă dacă profesorii şi elevii/studenţii nu sunt vaccinaţi. În şcolile noastre rămâne obligatorie prezenţa copiilor, nu şi siguranţă lor. Cât de importantă este să avem 50% din populaţie vaccinată? Vedem asta chiar acum, când imunizarea totală prin vaccinare şi infectare este în jurul a 50%.

Ne bucurăm azi de reducerea aprope de zero a numărului de infectări şi de revenirea la o viaţă aproape normală, însă singurul mod în care această stare poate poate fi păzită, poate deveni permanentă, este ca şi cei care s-au infectat să se vaccineze pentru a dobândi o imunitate de lungă durata şi la fel de robustă sau chiar mai bună decât cei vaccinaţi. În lipsa, asumată politic, a altor măsuri de limitarea a infecţiilor, valul 4 poate fi prevenit în România doar prin vaccinare. În ruleta rusească a pandemiei Guvernul a pus pistolul pe masă şi te va lăsa să îţi tragi un virus în piept”, afirma Jurma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici