Epidemiologul şef de la Casa Albă nu a mai ţinut contactul cu preşedintele Donald Trump de două săptămâni

  • Anthony Fauci nu îşi explică cum a pierdut dramatic legătura cu preşedintele Donald Trump în ultimele două săptămâni
  • Planează suspiciuni asupra demiterii principalului expert în sănătate publică al guvernului american
  • Coronavirusul continuă să facă ravagii în SUA pe măsură ce soluţiile adoptate s-au dovedit ineficiente
940 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul şef de la Casa Albă nu a mai ţinut contactul cu preşedintele Donald Trump de două săptămâni

Sursa foto: profimedia

Principalul om de stat delegat din partea guvernului pe probleme de sănătate publică, Anthony Fauci, a declarat că nu se mai află în contact frecvent cu preşedintele Donald Trump. Planează temeri că el urmează să fie demis din poziţia pe care o ocupă la Casa Albă.

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în societatea americană, iar luna trecută în timpul unei audieri a Congresului, Fauci a emis avertizări cu privire la faptul că virusul nu este ţinut încă sub control. Numărul deceselor a ajuns la 105.000 în Statele Unite.

Fauci a declarat în timpul unei conferinţe că întâlnirile sale cu preşedintele Trump s-au redus dramatic. Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase a declarat, de asemenea, unui reporter că nu a vorbit sau s-a întâlnit cu Trump în ultimele două săptămâni.

 

 

În ciuda avertismentelor cu privire la redeschiderea forţată a afacerilor şi a activităţilor sociale, peşedintele nu a respectat îndeplinirea liniilor directoare federale, care implică o testare în masă a populaţiei, scăderea numărului de cazuri şi dotarea unităţilor medicale cu echipamente adecvate.

Trump a produs isterie în masă atunci când a dezinformat populaţia cu privire la un tratament minune pentru coronavirus. Studiile clinice au dovedit toxicitatea hidroxiclorochinei, folosită în tratarea malariei, asupra organismului atunci când este luată inadecvat. Fauci a încercat să amortizeze cu tact urmările impactului produs de decizia luată de Trump de a promova un medicament reglementat drept nociv de către autorităţile federale.

Casa Albă a respins suspiciunile legate de demiterea epidemiologului. La momentul actual, în urma protestelor violente din ultimele zile, autorităţile sunt îngrijorate de eruperea a noi focare de coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici