Donald Trump, în contradicţie cu Anthony Fauci în privinţa redeschiderii şcolilor: „Pentru mine nu este un răspuns acceptabil”

  • Preşedintele american Donald Trump este în contradicţie cu specialistul Anthony Fauci în privinţa redeschiderii colegiilor
  • Fauci a avertizat că s-ar putea deschide focare de infecţie fără a fi disponibil un vaccin
  • Trump crede că tinerii nu au aceleaşi riscuri ca bătrânii şi militează pentru o deschidere rapidă
475 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, în contradicţie cu Anthony Fauci în privinţa redeschiderii şcolilor: „Pentru mine nu este un răspuns acceptabil”

Donald Trump, în contradicţie cu specialistul numărul unu al SUA privind redeschiderea şcolilor

Donald Trump şi-a exprimat miercuri frustrarea faţă de dr.Fauci, expertul naţional în boli infecţioase, după ce acesta a s-a exprimat cu o zi mai devreme împotriva redeschiderii şcolilor şi a afacerilor prea rapid.

"Am fost surprins de răspunsul său, de fapt", a declarat Trump când a fost întrebat despre avertismentele Dr. Anthony Fauci  despre redeschiderea şcolilor care ar putea avea consecinţe grave. "Pentru mine nu este un răspuns acceptabil, mai ales când vine vorba de şcoli", a spus Trump. În timpul unei apariţii în faţa parlamentarilor, marţi, Fauci a avertizat că studenţii care doresc să se întoarcă în campusuri toamna nu vor avea la dispoziţia lor un vaccin coronavirus.

Fauci a precizat în schimb că şcolile pot să se deschidă cu prudenţă iar în unele locuri şcolile ar trebui să rămână închise toamna.

El a spus că dacă statele se redeschid înainte de a îndeplini criteriile stabilite de administraţia Trump, acestea riscă represalii ale focarului.

"Vrea să joace pe toate părţile ecuaţiei", a declarat Trump despre Fauci, miercuri, în timpul unei întâlniri cu guvernanţii din Colorado şi Dakota de Nord.

Trump a insistat în ultimele săptămâni că şcolile se vor redeschide toamna, în ciuda şcolilor şi universităţilor care au transmis un alt mesaj. "Deschidem ţara noastră. Oamenii vor să fie deschise. Şcolile vor fi deschise", a declarat Trump miercuri în cabinet. Relaţia lui Trump cu Fauci a fost atent examinată în timpul focarului de coronavirus, deoarece acesta pare uneori că îl contrazice sau îl corectează pe preşedinte în timpul apariţiilor publice.

Luna trecută, Trump a retuşat un mesaj prin care a solicitat concedierea lui Fauci, dar a spus mai târziu că nu vrea să-l demită.
Mulţi dintre aliaţii lui Trump l-au criticat public pe Fauci.

Presupusul oponent al lui Trump la alegerile din noiembrie, fostul vicepreşedinte Joe Biden, a căutat să se alinieze cu Fauci într-un tweet miercuri, apelând la unele dintre cuvintele şi acţiunile trecute ale lui Trump.

„Aş avea încredere în tipul care este unul dintre experţii de top din sănătatea publică a naţiunii noastre, nu în cel care s-a gândit la injectarea dezinfectantului în organism şi s-a uitat direct la o eclipsă solară”, a spus Biden.

Fauci a încercat să risipească orice noţiune de influenţă nejustificată în timpul apariţiei sale marţi, spunând că oferă doar preşedintelui sfaturi de sănătate publică şi că nu analizează economia.

Trump a spus că în opinia sa, colegiile ar trebui să fie gata de redeschidere, deoarece tinerii nu au prezentat simptomele grave ale bolii la aceleaşi rate ca şi persoanele în vârstă.

"Aceştia sunt studenţi tineri. Ei sunt într-o formă excelentă", a spus el, continuând să sugereze că beneficiile depăşesc riscurile pentru instituţiile de învăţământ superior.
"Se va întâmpla ceva? Poate", a spus Trump. „Puteţi conduce la şcoală şi se pot întâmpla şi unele lucruri rele”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici