Solidaritate  ”Este o adevărată legendă.” Veteranul care a cucerit inimile britanicilor a strâns 21 de milioane de lire pentru medici

  • Tom Moore, 99 de ani, a reuşit să strângă 21 de milioane de lire mergând în cerc prin grădină
  • Prinţul William l-a lăudat spunând că este o adevărată legendă. El şi Ducesa Kate i-au adus un tribut emoţionant
  • Veteranul a mărturisit că este copleşit de solidaritatea arătată de britanici
1920 afișări
Imaginea articolului ”Este o adevărată legendă.”  Veteranul care a cucerit inimile britanicilor a strâns 21 de milioane de lire pentru medici

”Este o adevărată legendă.” Veteranul care a cucerit inimile britaniclor a strâns 21 de milioane de lire pentru medici

Căpitanul Tom Moore, un veteran de război în vârstă de 99 de ani, a reuşit să strângă 21 de milioane de lire pentru angajaţii din sistemul de sănătate din Marea Britanie, aflaţi în prima linie în lupta cu coronavirusul.
 
În schimbul donaţiilor, Moore a promis că va parcurge de 100 de ori un traseu de 25 de metri făcut în grădina casei sale. La traseul 100 a fost salutat de soldaţi britanici. 
 
 
Scopul anunţat al veteranului, care locuieşte cu familia sa în Bedfordshire, era să strângă 1.000 de lire sterline (1.100 de euro), dar donaţiile generate de iniţiativa sa au depăşit orice aşteptări.
 
Căpitanul Tom Moore, care a parcurs traseul de 25 de metri sprijinindu-se pe un cadru de mers, a fost calificat drept "o sursă de inspiraţie" de politicianul britanic Matt Hancock, secretarul de stat pentru Sănătate şi Asistenţă socială.
 
”Este o adevărată legendă” a reacţionat şi Prinţul William  care i-a adus un tribut emoţionant alături de ducesa Kate.
 
”Sunt copleşit de această sumă de bani. Nu mă aşteptam să se ajungă aici” a reacţionat veteranul la CNN.
 
Întrebat de ce crede că lumea a fost atât de solidară, bărbatul a lăudat sistemul medical britanic: ”Au fost atât de buni cu mine. Am avut o fractură de şold şi cancer şi m-au tratat magnific” a povestit veteranul.
 
Născut în Yorkshire, Tom Moore este de profesie inginer civil, s-a înrolat în armata britanică în Cel De-al Doilea Război Mondial şi a fost trimis în India, şi Indonezia. După război a condus o fabrică de beton. Soţia lui a murit în 2006 şi de atunci locuieşte cu fiica sa şi familia ei. 
 
Sursă foto: Profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici