Expert OMS: „Nu vă bazaţi” pe informaţiile SUA despre originea virusului SARS-CoV-2

  • Un membru al misiunii OMS în China, care explorează originile pandemiei de coronavirus, a postat un mesaj, după ce Departamentul de Stat a pus la îndoială transparenţa anchtei lor în Wuhan.
  • În timpul conferinţei de presă de marţi, echipa OMS a concluzionat că teoria virusului scăpat din laborator este „extrem de puţin probabilă”, introducând în acelaşi timp noi căi de anchetă, în concordanţă cu opinia Chinei că virusul ar fi putut proveni din altă zonă sau a fost răspândit de alimente congelate.
  • Misiunea OMS în China s-a încheiat fără a găsi sursa noului coronavirus care a ucis peste 2,3 milioane în întreaga lume.
3984 afișări
Imaginea articolului Expert OMS: „Nu vă bazaţi” pe informaţiile SUA despre originea virusului SARS-CoV-2

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele Joe Biden „se arată dur în privinţa Chinei”, a declarat expertul Peter Daszak într-un tweet după ce misiunea s-a încheiat, adăugând: „Vă rog să nu vă bazaţi prea mult pe informaţiile americane: din ce în ce mai deconectate sub influenţa Trump şi greşite în multe aspecte”.

Experţii au fost nevoiţi să meargă pe o frânghie diplomatică, Statele Unite cerând o anchetă „robustă” înainte de a pleca şi China avertizând împotriva politizării problemei.

După ce au încheiat misiunea printr-o conferinţă de presă, un membru al echipei de cercetare, Peter Daszak, un zoolog britanic şi un expert în ecologia bolilor, a scris pe Twitter că au lucrat „în planul cel mai încărcat din punct de vedere politic posibil”.

Comentariile lui Dasak au fost corelate cu un articol care face referire la comentariile Departamentului de Stat al SUA care pun la îndoială transparenţa cooperării Chinei cu misiunea OMS, potrivit The Guardian.

Beijingul este disperat să respingă criticile cu privire la modul în care se ocupă de primele etape haotice ale cercetării focarului. Fostul preşedinte american Donald Trump a dat vina în mod frecvent pe China şi a repetat o teorie controversată conform căreia virusul scăpat din laborator ar putea fi sursa pandemiei.

În ciuda faptului că nu a reuşit să găsească originile virusului, la un an după ce a început pandemia, echipa de experţi OMS a aprobat că virusul s-ar fi transmis de la lilieci la o specie animală necunoscută înainte de a-l transmite oamenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici