Finlanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca. Autorităţile investighează două posibile cazuri de pacienţi care au dezvoltat cheaguri de sânge

  • Finlanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca.
  • Institutul finlandez pentru sănătate şi bunăstare a declarat că investighează două posibile cazuri de pacineţi care au dezvoltat cheaguri de sânge.
  • Agenţia Europeană a Medicamentului a stabilit joi că vaccinul AstraZeneca este sigur şi eficient.
216 afișări
Imaginea articolului Finlanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca. Autorităţile investighează două posibile cazuri de pacienţi care au dezvoltat cheaguri de sânge

Foto: Profimedia

Finlanda a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, în timp ce investighează două posibile cazuri de pacienţi care au dezvoltat cheaguri de sânge, a declarat vineri Institutul finlandez pentru sănătate şi bunăstare, citat de Reuters.

Institutul a declarat că estimează că ancheta va dura cel puţin o săptămână.

La începutul acestei săptămâni institutul a anunţat că a primit rapoarte despre pacienţi cu cazuri de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate cu AstraZeneca.

Agenţia Europeană a Medicamentului a stabilit joi că vaccinul AstraZeneca este sigur şi eficient. Directoarea EMA, Emer Cooke, a afirmat că vaccinul AstraZeneca nu este asociat cu riscurile de coagulare a sângelui.

Comitetul a recomandat mai multă atenţie la efectele adverse.

Reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului consideră că beneficiile vaccinului sunt mult mai mari decât riscurile şi spun că nu au găsit probleme la niciun lot de vaccin.

Mai multe state, printre care Germania, Italia şi Spania au anunţat că vor relua vaccinarea cu AstraZeneca.

7 milioane de oameni au fost vaccinaţi cu AstraZeneca în UE şi 11 milioane în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici