Florin Cîţu, anunţ despre trimiterea unor noi tranşe de vaccin în Republica Moldova

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în perioada următoare România va trimite alte doze de vaccin anti-Covid în Republica Moldova. Anunţul vine în ziua în care peste Prut au fost trimise peste 50.000 de doze.

559 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, anunţ despre trimiterea unor noi tranşe de vaccin în Republica Moldova

Premierul a făcut anunţul FOTO Florin Cîţu/Facebook

Şeful Guvernului a declarat sâmbătă că România va continua să ajute Republica Moldova cu vaccinuri anti-Covid.

„Este un ajutor umanitar care vine în sprijinul Republicii Moldova în efortul de a limita efectele dramatice ale pandemiei şi de a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. În perioada următoare vor trimite şi alte tranşe de vaccin pentru a ajunge la cele 200.000 de doze cu care ne-am angajat să-i sprijinim pe cei de peste Prut, cu prilejul vizitei Preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău”, a anunţat premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Sâmbătă, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova.

Dozele de vaccin destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

Misiunea de sâmbătă se realizează cu un mijloc de transport al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Al doilea transport de vaccinuri împotriva COVID-19 se află în drum spre Republica Moldova. Este vorba de o tranşă de...

Publicată de Florin Cîţu pe Sâmbătă, 27 martie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici