Focar de coronavirus în secţia de cardiologie a unui Spital Judeţean: 14 pacienţi au fost confirmaţi cu Covid-19

  • Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost închisă, după ce 14 pacienţi au fost confirmaţi cu Covid.
  • Aceştia sunt transferaţi în alte spitale, iar personalul medical al secţiei a fost testat.
3833 afișări
Imaginea articolului Focar de coronavirus în secţia de cardiologie a unui Spital Judeţean: 14 pacienţi au fost confirmaţi cu Covid-19

Focar de coronavirus în secţia de cardiologie a unui Spital Judeţean: 14 pacienţi au fost confirmaţi cu Covid-19

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Giurgiu, un pacient cu test negativ pentru Covid a fost internat în secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă în 21 septembrie. Acesta a prezentat ulterior simptome specifice Covid, fiind imediat izolat şi retestat, în 24 septembrie, iar rezultatul testului a fost pozitiv.

Au fost apoi testaţi, conform procedurii, toţi pacienţii internaţi în sectia cardiologie, iar 13 dintre aceştia au avut rezultat pozitiv.

„La momentul actual, se lucează la transferul acestora către alte unităţi spitaliceşti care pot prelua pacienţi infectaţi Covid-19. De asemenea, astăzi 29.09.2020, a fost testat personlul medical care activează pe secţia cardiologie, rezultatele acestora urmând să fie primite cel târziu mâine 30.09.2020”, se arată în comunicat.

Epidemiologii Spitalului Judeţean de Urgenţă şi reprezentanţii DSP Giurgiu au decis închiderea secţiei, urmând să se facă dezinfecţia spaţiului.

Reprezentanţii Prefecturii anunţă că pacienţii care erau internaţi în secţie şi ale căror rezultate la testele pentru Covid au fost negative vor fi externaţi, starea lor de săntate fiind ameliorată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici