FOTO | Italienii au găsit soluţia pentru a reporni ”motoarele” transporturilor aeriene / Cum ar putea fi modificate avioanele pentru a putea zbura în timpul pandemiei

Pandemia de coronavirus a afectat grav economia mondială, iar una dintre ramurile lovite în plin a fost cea a transporturilor. Măsurile de carantinare şi izolare au dus la stoparea transportului de persoane, cel mai afectat fiind sectorul aviatic.

2100 afișări
Imaginea articolului FOTO | Italienii au găsit soluţia pentru a reporni ”motoarele” transporturilor aeriene / Cum ar putea fi modificate avioanele pentru a putea zbura în timpul pandemiei

FOTO | Italienii au găsit soluţia pentru a reporni ”motoarele” transporturilor aeriene / Cum ar putea fi modificate avioanele pentru a putea zbura în timpul pandemiei

O firmă din Italia a creat un prototip de scaun care ar putea fi folosit pe timpul pandemiei. Conform conceptului gândit de designerii firmei Avio Interiors, scaunelor din aeronave li s-ar aplica un fel de scut astfel încât pasagerul să fie protejat de cei din jur şi să protejeze la rândul său.
 
Sistemul ar elimina din start nevoia de a modifica aeronavele astfel încăt să existe un spaţiu apreciabil între scaune şi i-ar ajuta şi pe operatorii aerieni să îmbarce mai mulţi pasageri, aceştia nefiind nevoiţi să vândă mai puţine bilete pentru a respecta distanţarea socială.
 
Un alt concept al italienilor prevede că scaunul de mijloc să fie întors invers. O astfel de reconfigurare ar duce la o protecţie sporită a celor trei pasageri de pe rând şi i-ar oferi pasagerului de pe scaunul din mijloc mai mult spaţiu.
 
sursa foto: Aviointeriors SpA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici