Germania va introduce restricţii mai dure în lupta împotriva coronavirusului. Ce măsuri pregăteşte Angela Merkel

  • Germania urmează să extindă lockdown-ul la nivel naţional până la sfârşitul lunii şi să introducă noi restricţii mai dure.
  • Noile restricţii vor interzice pentru prima dată călătoriile neesenţiale pentru locuitorii din zonele afectate din toată Germania.
  • Merkel şi liderii de stat sunt de acord, în mare măsură, să ţină închise magazinele şi restaurantele până la sfârşitul lunii ianuarie.
5058 afișări
Imaginea articolului Germania va introduce restricţii mai dure în lupta împotriva coronavirusului. Ce măsuri pregăteşte Angela Merkel

Profimedia

Germania urmează să extindă lockdown-ul la nivel naţional până la sfârşitul lunii şi să introducă noi restricţii mai dure în încercarea de a prelua controlul în lupta cu cazurile de coronavirus în creştere, potrivit Reuters.
 
Noile restricţii, care sunt discutate de cancelarul Angela Merkel şi de liderii celor 16 state federale din Germania, vor interzice pentru prima dată călătoriile neesenţiale pentru locuitorii din zonele afectate din toată Germania.
 
În oraşele şi districtele în care numărul de cazuri noi de coronavirus este peste 200 la 100.000 de locuitori pe parcursul a şapte zile, călătoria va fi limitată pe o rază de 15 kilometri.
 
De asemenea, membrii oricărei gospodării vor avea voie să întâlnească în public doar o singură persoană. În acest moment, adunările publice sunt limitate la cinci persoane din două gospodării.
 
La fel ca multe alte ţări europene, Germania se luptă să ţină sub control al doilea val al pandemiei de coronavirus. Marea Britanie a intrat, marţi, în cel de-al treilea lockdown total.
 
Situaţia este foarte gravă. Trebuie să rămânem duri şi să nu renunţăm prea curând,” a scris pe Twitter Markus Soeder, premierul statului Bavaria de Sud, înainte de discuţii.
 
Merkel şi liderii de stat sunt de acord, în mare măsură, să ţină închise magazinele şi restaurantele până la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit sursei citate. Şcolile vor rămâne, de asemenea, închise, iar cursurile vor avea loc online, cel puţin până la sfârşitul lunii.
 
Se aşteaptă ca Merkel să anunţe noile măsuri într-o conferinţă de presă, în seara de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici