Guvernul polonez: „Suntem la începutul celui de-al treilea val”. Se ia în considerare un nou lockdown

  • Guvernul a avertizat că Polonia riscă să se confrunte cu un al treilea val al pandemiei de COVID-19, ca urmare a creşterii numărului de noi infectări şi a dovezilor că noua variantă britanică a virusului se răspândeşte rapid.
  • Miniştrii au condamnat, de asemenea, populaţia care a încălcat restricţiile în weekend, după relaxarea măsurilor de vineri.
  • Ei spun că un astfel de comportament poate duce la un nou lockdown.
994 afișări
Imaginea articolului Guvernul polonez: „Suntem la începutul celui de-al treilea val”. Se ia în considerare un nou lockdown

Guvernul polonez: „Suntem la începutul celui de-al treilea val”. Se ia în considerare un nou lockdown

„Suntem la începutul celui de-al treilea val”, au declarat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din Polonia.

Luni, ministrul sănătăţii, Adam Niedzielski, a menţionat că, dintre cele 200 de teste de la persoane infectate din toată ţara, opt s-au dovedit a avea varianta britanică, despre care se crede că este mai contagioasă. „Dacă considerăm că este reprezentativ, acesta ajunge la aproximativ 5%”, a spus Niedzielski. Acesta este „un semnal de alarmă”. Ministrul a mai menţionat că, pentru prima dată de la jumătatea lunii noiembrie (cu excepţia unei creşteri în jurul Crăciunului), cazurile de infectare cresc din nou.

Numărul de cazuri noi raportate marţi dimineaţă, 5.178, a fost cu peste o mie mai mare decât cel din săptămâna precedentă. „Inversarea tendinţei a devenit un fapt concret”, a spus Niedzielski, potrivit Notes from Poland.

Luna trecută, Polonia a început relaxarea treptată a restricţiilor. La mijlocul lunii ianuarie, s-au redeschis parţial şcolile. La sfârşitul lunii, s-a anunţat că centrele comerciale, galeriile de artă şi muzeele s-ar putea redeschide.

Vinerea trecută, au fost redeschise parţial diverse facilităţi sportive, culturale şi de ospitalitate, inclusiv hoteluri, piscine, cazinouri şi pârtii de schi. Ulterior, aproximativ 20.000 de polonezi s-au adunat în oraşul staţiunii montane Zakopane în weekend, unde poliţia a trebuit să intervină de sute de ori pentru încălcarea regulilor de distanţare şi nepurtarea măştii.

Miniştrii au condamnat ieri comportamentul „iresponsabil” şi au avertizat că acesta ar putea duce la reintroducerea restricţiilor. În această dimineaţă, surse din interior au declarat că guvernul ia în considerare în mod serios un nou lockdown.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici