Imagini horror din Hong Kong: pacienţi întinşi pe stradă şi sistemul de sănătate în colaps

  • Alertă în Hong Kong: peste 2.000 de infecţii pe zi.
  • Autorităţile au stabilit 5 grupuri operative de lucru.
  • Ordinul direct trimis de preşedintele chinez Xi Jinping: „limitaţi pandemia”.
13762 afișări
Imaginea articolului Imagini horror din Hong Kong: pacienţi întinşi pe stradă şi sistemul de sănătate în colaps

Imagini horror din Hong Kong: pacienţi întinşi pe stradă şi sistemul de sănătate în colaps

Este în alertă în Hong Kong, unde, pentru prima dată de la începutul pandemiei de Covid-19, a fost depăşită cifra de 2.000 de infecţii. S-a ajuns la 2.071 de infecţii, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o singură zi.

De asemenea, oraşul chinez a decis să prelungească suspendarea lecţiilor faţă în faţă până pe 7 martie, pentru a contracara valul de infecţii, al cărui bilanţ pare să se înrăutăţească, dacă avem în vedere că 4.500 de persoane au fost pozitive preliminar la Covid-19.

Mai mulţi martori şi mass-media, inclusiv Bloomberg, raportează ştiri şi imagini cu pacienţi trataţi pe stradă. Aproximativ o duzină de bătrâni, înfăşuraţi în pături, au fost nevoiţi să aştepte miercuri pe paturile de spital în faţa Centrului Medical Caritas din Sham Shui Po, unul dintre cele mai sărace cartiere din oraş. Un alt grup de oameni, inclusiv copii mici, s-a aşezat în corturi de izolare peste drum, aşteptând să fie evaluaţi de personalul medical.

Autorităţile locale din domeniul sănătăţii au decis să pună la dispoziţie vaccinul produs de grupul chinez Sinovac şi pentru copiii de 3 ani, în timp ce de miercuri se vor putea vaccina copiii de minimum 5 ani cu serul dezvoltat de BioNTech, pentru a combate transmiterea virusului în rândul celor mai tineri.

Ordinul lui Xi, publicat în ziarele de stat

Conform constatărilor Centrului pentru Protecţia Sănătăţii din oraşul chinez, aproximativ 4% dintre pacienţii aflaţi în valul actual de infecţii, al cincilea, nu au mai mult de 4 ani. Pentru a stopa valul actual de infecţii cu varianta Omicron „cât mai curând posibil”, liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a înfiinţat 5 grupuri operative care vor acţiona în coordonare cu reprezentanţii guvernului central chinez.

„Al cincilea val al focarului a lovit puternic Hong Kong-ul şi a copleşit capacitatea oraşului de a-l gestiona”, a adăugat Lam, într-un comunicat.
Liderul chinez Xi Jinping a ordonat guvernului din Hong Kong să controleze valul epidemic care a sugrumat sistemul de sănătate al oraşului,
Xi a transmis această directivă în articole apărute în cele două principale ziare de stat ale oraşului. Guvernul central va interveni, de asemenea, pentru a atenua penuria de alimente şi alte provizii, precum şi pentru a ajuta la construirea de centre de tratament şi izolare, a spus Xi.

Ordinul neobişnuit de direct al lui Xi ar sugera faptul că oficialii din Hong Kong nu au de ales şi trebuie să adere la politica de toleranţă zero cazuri a Chinei, care găzduieşte în aceste zile, la Beijing, Olimpiada de Iarnă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici