Imunitatea Covid. Cei care se vaccinează după boală sunt superprotejaţi şi după 18 luni

Informaţia reiese dintr-un studiu britanic efectuat pe peste 35.000 de lucrători din domeniul sănătăţii, în timp ce o cercetare israeliană arată că riscul de infecţie scade la pacienţii externaţi.

815 afișări
Imaginea articolului Imunitatea Covid. Cei care se vaccinează după boală sunt superprotejaţi şi după 18 luni

Imunitatea Covid. Cei care se vaccinează după boală sunt super protejaţi şi după 18 luni

A persistat întrebarea cât de pe ce perioadă şi cât de puternic ne protejează vaccinul împotriva Covid. Cei care au luat virusul, dar s-au şi vaccinat au dobândit un nivel sporit de anticorpi.

Două studii internaţionale vin să lămurească dilemele, încearcând să răspundă la întrebări. Primul studiu vine din Anglia şi a constatat că „o infecţie anterioară cu Covid, combinată cu vaccinarea, poate duce la o imunitate de durată mai lungă”. În interpretare practică, „durată mai lungă” semnifică peste un an şi jumătate (18 luni).

Al doilea, semnat de cercetători israelieni, afirmă că „riscul de infecţie scade substanţial în rândul pacienţilor care s-au recuperat de la boala generată de coronavirus 2019”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici