În Europa s-au înregistrat cu 159.000 de decese mai mult decât media perioadei

  • Europa a avut cu 159.000 de decese mai mult decât în mod obişnuit
  • Cifra a fost înaintată de directorul OMS Europa, Hans Kluge.
399 afișări
Imaginea articolului În Europa s-au înregistrat cu 159.000 de decese mai mult decât media perioadei

Epicentrul pandemiei de coronavirus pare că s-a mutat în America de Sud, dar Europa are aproape jumătate din decesele înregistrate la nivel global.

"Mai puţin prezentat, dar la fel de alarmant este că avem un exces de 159.000 de morţi raportaţi în 24 de ţări europene", a precizat Dr. Hans Kluge.

"Aceste decese sunt peste numărul mediu la care ne-am aştepta în intervalul acesta de timp", a adăugat Dr. Hans Kluge.

Excesul de decese este un mecanism care numără persoanelor ce au murit în timpul unei crize, indiferent de cauză, şi îl compară cu numărul aşteptat în codiţii normale. Este un mecanism foarte important pentru a măsura impactul general al unei boli.

În Mare Britanie datele publicate de Oficiul Naţional pentru Statistici arată un exces al deceselor de peste 60.000.

Alte date prezentate au fost că şase din zece decese s-au înregistrat la bărbaţi, iar 94% dintre cei morţi aveau peste 60 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici