În SUA te poţi testa de coronavirus de acasă. Rezultatul testului vine în maxim patru zile

  • Poţi afla de acasă dacă ai coronavirus, în Statele Unite
  • Autorităţile sanitare au autorizat primul kit de recoltare pentru SARS-CoV-2
  • SUA au făcut, până acum, aproximativ 4 milioane de teste pentru depistarea COVID-19
611 afișări
Imaginea articolului În SUA te poţi testa de coronavirus de acasă. Rezultatul testului vine în maxim patru zile

În SUA te poţi testa de coronavirus de acasă. Rezultatul testului vine în maxim patru zile

Americanii se vor putea testa de acasă pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus. Agenţia Naţională a Medicamentului a aprobat un kit care le va permite oamenilor să îşi recolteze singuri probele, pe care le vor putea trimite apoi la un laborator autorizat. Reprezentanţii laboratorului spun că pot procesa aproximativ 65.000 de teste pe zi şi promit că durata până la aflarea rezultatului să nu fie mai mare de 4 zile. Este primul astfel de kit autorizat pentru folosire în Statele Unite, unde presiunea pentru efectuarea mai multor teste este uriaşă.
 
Miza este mare şi pe plan economic. Numeroşi guvernatori ameninţă că nu vor relaxa măsurile de carantină, dacă nu va fi crescută capacitatea de testare. La o populaţie de aproape 329 de milioane, Statele Unite au făcut până acum aproximativ 4 milioane de teste. Potrivit unui studiu realizat la Harvard, pentru deschiderea completă şi cât mai rapidă a economiei ar fi necesare 20 de milioane de teste pe zi.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici