Încă o ţară din Europa întrerupe vaccinarea cu serul AstraZeneca

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului produs de Oxford-AstraZeneca, din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunţă BBC.

3571 afișări
Imaginea articolului Încă o ţară din Europa întrerupe vaccinarea cu serul AstraZeneca

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va dura până cel puţin pe 29 martie, este o măsură de precauţie.

Republica Irlanda a luat mai devreme o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia.

Dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu există nicio legătură între vaccin şi riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) - care efectuează în prezent o analiză a incidentelor spune că beneficiile vaccinului continuă să depăşească riscurile sale.

Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda şi Thailanda au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Într-o declaraţie, guvernul olandez a declarat că acţionează din precauţie în urma rapoartelor din Danemarca şi Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, aşa că este înţelept să ne oprim pentru moment", a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Decizia va provoca întârzieri în programul de vaccinare olandez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici