Încă opt cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Bucureşti / Printre pacienţi se numără o gravidă şi un copil de 3 ani

  • Pe lângă cei trei bucureşteni care au fost infectaţi cu coronavirus, alte cinci cazuri au fost confirmate marţi.
  • Numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit cu acest nou tip de virus a ajuns la 25, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
  • Dintre acestea, cinci au fost declarate vindecate.
26340 afișări
Imaginea articolului Încă opt cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Bucureşti / Printre pacienţi se numără o gravidă şi un copil de 3 ani

Încă opt cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Bucureşti

Un număr de 25 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care opt sunt din Bucureşti, potrivit bilanţului de marţi al Grupului de Comunicare Strategică.

GCS anunţă că la nivel naţional, până în prezent, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19).

Din acestea, cinci au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, în cursul zilei de marţi, în Capitală au fost confirmate pozitiv opt persoane.

GCS anunţă, oficial, că trei dintre persoanele care au fost confirmate cu noul virus sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 luni, în Bucureşti.

De asemenea, o altă persoană diagnosticată marţi este contact al primei persoane confirmate cu COVID-19 în Bucureşti, iar doi au călătorit recent în Israel, unul în Germania şi unul în Marea Britanie.

„Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova”, anunţă GCS.

Potrivit bilanţului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Printre cei confirmaţi se numără o gravidă şi un copil

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) vine cu clarificări despre bucureştenii diagnosticaţi, marţi, cu noul virus, precizând că este vorba de o femeie însărcinată şi un copil de 3 ani, care au avut contact direct cu pacientul confirmat luni, internat la Spitalul Gerota.

GCS arată că o femeie, de 31 ani, din judeţul Ilfov, este contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în Bucureşti.

Un bărbat, de 32 de ani, din Bucureşti, este contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Tot contact al acestui pacient este şi o femeie, de 30 de ani, gravidă, GCS precizând că starea ei este bună. Tot contact direct al acestui pacient este şi un copil de 3 ani.

Alte două femei în cazul cărora a fost confirmat noul virus au 35, respectiv 36 de ani şi s-au întors din data de 29 februarie din Israel.

Un alt bărbat are 34 ani, este din Bucureşti şi s-a întors în data de 27 februarie din Londra.

A opta confirmare vine de la o femeie de 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie, din Munchen

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici