Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin zilnic de la „Lunea Neagră” din 1987 până astăzi

  • Indicele Dow Jones Industrial Average a consemnat, în şedinţa de tranzacţionare din 16 martie, un declin de 2.997 de puncte (-12,93%).
  • Aceasta este cea mai mare scădere zilnică înregistrată de indice de la „Lunea Neagră”, crahul din 19 octombrie 1987, până astăzi.
  • Indicii au scăzut şi pe alte pieţe importante.
2795 afișări
Imaginea articolului Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin zilnic de la „Lunea Neagră” din 1987 până astăzi

Indicele Dow Jones a consemnat cel mai mare declin zilnic de la „Lunea Neagră” din 1987 până astăzi

Indicele S&P 500 - care conţine 500 de companii publice mari, majoritatea americane - a scăzut şi el cu 11,98%, transmite CNN.

Declinul burselor s-a accentuat după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că este posibil ca SUA, cea mai mare economie a lumii, să intre în recesiune. Nu a ajutat nici faptul că Franţa a anunţat o amendă record, de 1,1 miliarde de euro, pentru Apple. Compania este acuzată de practici anticoncurenţiale, potrivit CNBC.

Panica a fost atât de mare la New York Stock Exchange încât tranzacţionarea a fost suspendată pentru 15 minute.

Indicele Dow Jones Industrial Average este unul dintre cei mai importanţi din lume şi urmăreşte evoluţia celor mai importante 30 de blue chip-uri (companii stabile, de dimensiuni mari, profitabile) din Statele Unite.

Indicii au scăzut şi pe alte pieţe importante. FTSE 100, cel mai important indice britanic, a consemnat un declin de peste 4%. În Japonia, Nikkei 225 a scăzut cu 2,46%.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici