Infecţia cu noul coronavirus în avion. Care este riscul de a fi infectat cu virusul în timpul zborului

Gary Kelly, CEO al Southwest Airlines, a declarat că riscul de a te infecta cu noul coronavirus într-un avion nu este „mai mare decât riscul oriunde în altă parte”.

1470 afișări
Imaginea articolului Infecţia cu noul coronavirus în avion. Care este riscul de a fi infectat cu virusul în timpul zborului

Infecţia cu noul coronavirus într-un avion. Care sunt şansele de a fi infectat cu virusul într-o aeronavă

 

Într-un interviu pentru CBS, Kelly a subliniat măsurile de siguranţă pe care le-au pus în aplicare şi a spus că „fac tot posibilul pentru a încuraja oamenii să se întoarcă şi să utilizeze reţelele aeriene”.Southwest Airlines este una dintre companiile aeriene majore americane care a anunţat că va solicita tuturor pasagerilor să poarte măşti, începând cu 11 mai.
 
Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor au declarat că posibilitatea virusurilor de a pătrunde în avioane este una mică, riscul unei infecţii fiind mic. Totuşi aceştia au ţinut să îndemne persoanele să respecte măsurile de prevenţie.
 
„Din cauza modului în care aerul circulă şi este filtrat pe avioane, majoritatea virusurilor şi a altor germeni nu se răspândesc uşor. Deşi riscul de infecţie într-un avion este scăzut, încercaţi să evitaţi contactul cu pasagerii bolnavi, evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile nespuse şi spălaţi-vă des pe mâini cu apă şi săpun timp de cel puţin 20 de secunde sau folosiţi dezinfectant pentru mâini care conţine cel puţin 60% alcool.”, au declarat oficialii.

Gary Kelly a spus că Southwest Airlines a solicitat un împrumut guvernamental pentru a menţine companie pe linia de plutire. Deşi numărul zborurilor s-a redus drastic din cauza coronavirusului, Kelly consideră că „deja am trecut prin începutul crizei” şi a menţionat că „cu fiecare săptămână după prima săptămână a lunii aprilie s-a îmbunătăţit cu succes situaţia”. Kelly „nerăbdătoar să vadă cum se dezvoltă cererea de călătorie vara”, a relatat CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici