INSP: Aproape 90% dintre decesele din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

88,4% dintre decesele înregistrate în săptămâna 22 - 28 noiembrie au fost la persoane nevaccinate, se arată în raporul săptămânal al INSP.

396 afișări
Imaginea articolului INSP: Aproape 90% dintre decesele din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

INSP: Aproape 90% dintre decesele din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Conform raportului, 70,5% din cazurile confirmate de Covid în săptămâna 22-28 noiembrie au fost înregistrate la persoane nevaccinate, la fel ca şi 88,4% dintre decese.

De la începutul pandemiei până în prezent, 85,8% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,8% din decese au fost la bărbaţi.

93,2% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

CNCAV aminteşte că cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare şi cel de deces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici