La o lună după ce a anunţat că a scăpat de coronavirus o ţară europeană reintroduce restricţii dure/ Numărul cazurilor a crescut alarmant în ultima săptămână

  • La o lună după ce s-a declarat "liberă" de coronavirus, Muntenegrul a reintrodus restricţii joi.
  • Interdicţiile includ evenimentelor sportive, mitingurilor politice în aer liber. În anumite zone este interzis să ieşi din casă pe perioada nopţii.
  • Mişcare vine după ce numărul cazurilor din ţară a început să crească, relatează Reuters.
3715 afișări
Imaginea articolului La o lună după ce a anunţat că a scăpat de coronavirus o ţară europeană reintroduce restricţii dure/ Numărul cazurilor a crescut alarmant în ultima săptămână

Sursă foto: Profimedia

Ţara vecina Serbia, care este mult mai mare decât Muntenegru, a declarat vineri că va dedica din nou unele spitale generale pentru tratarea doar a pacienţilor cu COVID-19 în urma creşterii accentuate a infecţiilor din ultimele zile. Mişcările urmează anunţului Croaţiei de miercuri că va reintroduce o carantină de 14 zile pentru vizitatorii din patru ţări balcanice, inclusiv Serbia, din cauza reapariţiei regionale a cazurile COVID-19.

Muntenegru, o naţiune cu 620.000 de oameni care se bazează puternic pe turism, s-a declarat liberă de coronavirus, dar a raportat aproximativ 100 de cazuri noi în ultimele 10 zile, aducând totalul la 424 de infecţii şi nouă morţi.

Corpul său naţional însărcinat cu combaterea COVID-19 a spus că a interzis adunările religioase în afara lăcaşurilor de cult.

„Funeraliile vor fi efectuate exclusiv în cercurile familiale”, a adăugat acesta.

De asemenea, autorităţile au impus interdicţia de a ieşi din casă noaptea de la ora 18.00 la ora 05:00 în două municipii din nordul Muntenegrului cel mai puternic lovite de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici