„Leacul-minune” pentru COVID-19 vine din Israel? Medicamentul EXO-CD24 a avut rezultate promiţătoare la primele teste

  • Cercetătorii din Israel testează un medicament anti-Covid-19
  • Medicamentul EXO-CD24 este în faza a doua de testare
  • Testarea s-a făcut pe un grup de 30 de persoane
10383 afișări
Imaginea articolului „Leacul-minune” pentru COVID-19 vine din Israel? Medicamentul EXO-CD24 a avut rezultate promiţătoare la primele teste

FOTO: Profimedia

„Medicamentul minune” vine din Israel. Se numeşte EXO-CD24 şi administrarea lui se face la Centrul medical Hadassah din Ierusalim. Este în faza a doua de studiu acum.

S-a aplicat unui eşantion destul de mic: doar 30 de persoane cu boli respiratorii grave. Pentru a ieşi pe piaţă, medicamentul are nevoie de aprobarea Comitetului de la Helsinki. Medicul Herman Berkovitz îşi pune speranţele în acest nou tratament, dar îndeamnă la prudenţă.

„S-a făcut o cercetare şi s-a văzut că din acest grup de 30 de oameni, 29 au reacţionat foarte bine la acest medicament. Al treizecilea, şi el a reacţionat, puţin mai târziu. Acum, este programat să se facă cercetări pe zeci şi zeci şi sute de bolnavi cu acest medicament şi cu placebo. Deci, este abia la început acest medicament”, spune Herman Berkovitz.

Medicul Berkovitz este optimist în privinţa noului leac. Cu toate că este prematur să vorbim despre eficienţa lui. Nu se cunosc nici posibilele reacţii adverse.

„Deocamdată nu se spune nimic depre reacţii adverse. Se spune ca s-a folosit in cazurile de moderaţie si in cazurile grele, dar nu din acela care au avut nevoie de aparate respiratoare”, adaugă el.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici