Liceul “COVIDIUS” a trecut peste noapte de la scenariul galben la cel roşu. Cum au primit elevii vestea

  • Prima zi de şcoală fără rucsacul în spate ci cu tableta în braţe
  • Elevii au fost anunţaţi pe whatsapp că de astăzi nu vor mai veni la ore
  • Patru profesori de la liceul Ovidius din Constanţa au fost confirmaţi cu coronavirus
6907 afișări
Imaginea articolului Liceul “COVIDIUS” a trecut peste noapte de la scenariul galben la cel roşu. Cum au primit elevii vestea

Liceul “COVIDIUS” a trecut peste noapte de la scenariul galben la cel roşu. Cum au primit elevii vestea

Elevii liceului Ovidius din Constanţa au aflat joi seara că nu pot veni să-şi ridice manualele pentru că, directorul unităţii de învăţământ are coronavirus. De atunci virusul a mai fost răspândit la trei dintre profesori şi din fericire, la nici unul din elevi.

Pentru a evita aglomeraţia şi a păstra distanţarea socială, festivitatea de deschidere s-a ţinut online.

Promisiunea era ca astăzi să se înceapă cursurile în mod normal, mai ales pentru elevii din anii terminali.

Surpriza a venit pe seară atunci când, tot pe grupurile de whatsapp, au primit vestea că trebuie să-şi pregătească tabletele pentru a doua zi şi nu caietele, aşa cum sperau.

Se presupune că toţi elevii deţin tablete sau telefoane mobile pentru cursurile online, fiind la unul din liceele de prestigiu din oraş, de aceea nu au mai fost întrebaţi dacă au ‘’suport de curs’’.

Singurul lucru care lipseşte din ecuaţia coronavirus şi scoala online sunt manualele şcolare. Ele nu au ajuns încă la nici măcar un elev.

ANTONIA – elevă în clasa a douăsprezecea a liceului Ovidius: Iniţial mi-a părut rău deoarece fiind în an terminal chiar doream să particip fizic la ore, să mă pregătesc pentru bacalaureat şi nu numai. Însă, fiind prima zi în care am desfăşurat orele, chiar am fost plăcut surprinsă de pregătirea profesorilor, toate orele s-au desfăşurat mult mai bine decât mă aşteptam. Am avut chiar două ore de română şi am început direct să rezolvăm variante de bacalaureat. Toţi profesorii s-au mobilizat perfect. Ne-am întalnit pe platforme online cu opţiunea de videochat încorporată. A fost foarte bine.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici