Liderul misiunii OMS în China spune că este „posibil” ca noul coronavirus circula înainte de decembrie 2019

Este „ posibil” ca noul coronavirus să fi circulat în noiembrie sau octombrie 2019 în jurul Wuhan, China, a declarat marţi liderul misiuni Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în China.

910 afișări
Imaginea articolului Liderul misiunii OMS în China spune că este „posibil” ca noul coronavirus circula înainte de decembrie 2019

Liderul misiunii OMS spune că este „posibil” ca noul coronavirus circula înainte de decembrie 2019

Astfel răspândirea bolii în străinătate ar putea să se fi produs mult mai devreme decât s-a documentat până acum.

Echipa încă lucrează la găsirea punctului zero de unde a apărut noul coronavirus, a declarat Peter Ben Embarek, un oficial al OMS specializat în boli zoonotice care a condus misiunea de patru săptămâni a experţilor internaţionali în China în ianuarie şi februarie, în timpul unui eveniment virtual. 

OMS va lansa în decursul zilei de marţi raportul final privind investigaţia sa asupra originilor coronavirusului. Raportul oferă patru surse posibile pentru virus, iar scenariul cel mai probabil este prin intermediul unei gazde intermediare, posibil un animal sălbatic capturat şi crescut apoi la o fermă. Testarea genomică a virusului arată că acesta nu a fost proiectat într-un laborator, ci a fost transmis natural de animale - la fel ca şi virusul SARS care a infectat 8.000 de persoane la nivel global, în 2002-2004, înainte de a fi oprit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici