Luni se vor deschide trei noi fluxuri de vaccinare cu Moderna în Galaţi

  • Trei noi fluxuri de vaccinare pentru administrarea vaccinului Moderna vor fi deschise de luni în judeţul Galaţi.
  • Noile centre vor funcţiona în oraşul Tecuci şi în localităţile Iveşti şi Corod, au anunţat autorităţile.
791 afișări
Imaginea articolului Luni se vor deschide trei noi fluxuri de vaccinare cu Moderna în Galaţi

Luni începe etapa de vaccinare a populaţiei generale. Premierul Florin Cîţu susţine că aproximativ 500.000 de persoane din rândul populaţiei generale sunt înscrise pe platforma de vaccinare.

Potrivit Prefecturii Galaţi, cele trei centre vor fi deschise la Tecuci (Sala de spectacole I. Petrovici), Iveşti (Căminul Cultural) şi Corod (strada Ştefan cel Mare). Procesul de vaccinare va începe luni dimineaţa, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Şi în Arad vor fi deschise de luni cinci noi fluxuri de vaccinare cu serul Moderna. Noile fluxuri vor funcţiona în municipiul Arad şi localităţile Şiria, Sântana, Curtici, Gurahonţ, au anunţat duminică autorităţile.

Programarea la noile centre poate fi făcută de persoanele vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu acestea.

Prefectura Galaţi precizează că modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici