Marea Britanie relaxează restricţiile. Ce au voie să facă britanicii de astăzi

  • Marea Britanie relaxează o parte dintre restricţii de astăzi.
  • Muzeele, teatrele, cinematografele şi hotelurile se redeschid.
  • Autorităţile britanice spun că tulpina indiană a devenit cea dominantă.
2272 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie relaxează restricţiile. Ce au voie să facă britanicii de astăzi

Marea Britanie relaxează restricţiile. Ce au voia să facă britanicii de astăzi

Începând de astăzi Marea Britanie relaxează restricţiile. Restaurantele şi pub-urile se pot deschide în interior, iar muzeele, teatrele, cinematografele şi hotelurile îşi redeschid porţile pentru localnici şi turişti.
 
Oamenii se pot întâlni în grupuri de până la 30 de persoane în aer liber, iar restricţiile de noapte sunt ridicate.
 
„Suntem încrezători că reducerea restricţiilor de luni este ceea ce trebuie făcut şi este sigur. De aceea, facem ceea ce trebuie pentru luni, dar, evident, ţinem totul sub control pentru următoarele cinci săptămâni înainte de a lua o decizie pe 21 iunie,” a precizat Edward Argar, ministrul britanic al Sănătăţii. 
 
Alexandra este o româncă stabilită de peste 6 ani în Londra. Pandemia i-a dat planurile peste cap, dar acum se bucură că viaţa ei poate reveni la normal.
 
„Oamenii se bucură foarte mult, evident, ca şi mine că ne putem întâlni, ne putem îmbrăţişa şi putem cumva să en luăm viaţa aşa zis normală înapoi.Însă aşteptăm cu nerăbdare data de 21 iunie atunci când se pare că se vor redacta cu totul,” a spus Alexandra Beqiri. 
 
Chiar dacă renunţă la unele restricţii, britanicii nu sunt încă liniştiţi, după ce tulpina indiană a coronavirusului a devenit cea dominantă în Regat.
 
„În total, am văzut puţin peste 1300 de cazuri ale acestei variante indiene. Devine tulpina dominantă în unele părţi ale ţării, de exemplu, în Bolton şi în Blackburn,” a afirmat Matt Hancock, secretar britanic pentru sănătate.
 
Marea Britanie a depăşit pragul de 20 de milioane de persoane vaccinate complet împotriva Covid-19 sau aproape 40% din populaţia adultă.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici