- Home
- Coronavirus
- (18.04.2020, 20:26)
- Andreea Dragoş
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Medicamentul de la care lumea aşteaptă salvarea de Covid-19 ar putea fi produs imediat şi în România
- Antiviralul Redemsivir, produs de americanii de la Gilead, ar putea fi produs şi în România, dacă va fi nevoie
- Redemsivir este unul dintre medicamentele care dau rezultate bune în tratarea pacienţilor cu Covid -19, cu o formă severă a bolii
- În prezent, există 4 – 5 medicamente sau cocktail-uri de medicamente folosite în studiile clinice pentru tratarea noului coronavirus
10490 afișări

Medicamentul de la care lumea aşteaptă salvarea de Covid -19 ar putea fi produs imediat şi în România
Antiviralul Remdesivir, cea mai nouă speranţă a cercetătorilor din întreaga lume pentru combaterea virusului Covid-19, ar putea fi produs şi în România, dacă va fi nevoie.
”Medicamentul, din câte ştiu, este sub patent, îl poate produce o singură companie în lume, de compania originatoare. Ştiu că mai este o companie în China care a replicat produsul. În caz de nevoie, sigur, îl vom putea produce şi în România. Există proceduri - în caz că nu e destul de la o singură fabrică - sunt proceduri de urgenţă ca şi altor producători să le fie acordat dreptul de a fabrica aceste molecule aflate sub patent. Este o procedură de decădere din drepturi din proprietatea intelectuală”, a declarat Dragoş Damian, directorul Terapia din Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.
Remdesivir, folosit în tratamentul bolii virale Ebola, este produs în prezent de compania americană Gilead, care are venituri de peste 22 de miliarde de dolari. Recent, şi chinezii de la compania farma BrightGene au copiat şi au produs în masă medicamente care conţin substanţele din Remdesivir.
”Există vreo 4 sau 5 medicamente şi cocktail-uri de medicamente care sunt încercate în studii clinice. În acest moment nu se ştie dacă vreo unul dintre ele este într-adevăr eficient. Pe măsură ce trece timpul, toate medicamentele utilizate în studii clinice pot sau nu să îşi dovedească eficienţa. Sunt 70 de studii clinice la ora actuală în lume pentru medicamente şi vaccinuri. Probabil undeva în vară se va şti exact dacă şi care medicamente sunt eficiente şi dacă pot să înceapă să fie date la foarte mulţi pacienţi”, a mai spus Dragoş Damian.
Un număr de 4.000 de pacienţi cu Covid-19 din întreaga lume au fost trataţi cu Remdesivir, iar săptămâna viitoare ar putea fi făcute publice rezultatele pentru încă 400 de bolnavi, potrivit lui Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. El susţine că Remdesivir ar putea fi primul medicament autorizat pentru coronavirus.
Sursă foto: Profimedia
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum să devii miliardar. „Calea visatorului”, cea mai ușoară modalitate de a te îmbogăți, dar și cea mai grea
-
Războiul din Ucraina, ziua 131. Continuă bombardamentele masive / Banca Europeană de Investiţii vrea să strângă 100 de miliarde de euro / Victorie rusească în Luhansk / După săptămâni de lupte şi pierderi masive, ruşii deţin controlul total asupra regiunii / Putin îşi trimite soldaţii la odihnă şi premiază generali
-
Un lider mondial a indicat Dunărea ca soluţie pentru transportul de grâu din Ucraina
-
Armata israeliană efectuează exerciţii de transport aerian în România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!





Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe