Mesajul ferm al unui medic în pandemie: de partea cealaltă a baricadei e moartea

  • Medicul Lucreţiu Radu a transmis pe reţelele de socializare un mesaj tranşant pentru români în timpul pandemiei: suntem de aceeaşi parte a baricadei, de partea cealaltă a baricadei este moartea!
  • Medicul a mai vorbit despre românii care se vaccinează, dar şi despre situaţia în care se află specialiştii în timpul pandemiei.
625 afișări
Imaginea articolului Mesajul ferm al unui medic în pandemie: de partea cealaltă a baricadei e moartea

Mesajul ferm al unui medic în pandemie: de partea cealaltă a baricadei e moartea

Medicul vorbeşte despre românii care caută tratamente anti-COVID şi informaţii despre pandemie pe reţelele de socializare şi nu la medici

„Nu, nu pentru mine mă tem, ci pentru voi, dragii mei! De bine de rău, aproape 30 de ani de medicină m-au făcut să ştiu cam tot ce trebuie despre simptome, să înţeleg mecanismele prin care acestea apar, să ştiu când, cum şi de ce să acţionez (medical evident) şi, mai ales, ce medicamente să utilizez, în ce asocieri, în ce doze, la câte ore etc.! Şi, acolo unde nu ştiu eu, întreb alţi colegi mai deştepţi ca mine”, este opinia medicului Lucreţiu Radu de la Spitalul Filantropia din Craiova.

Medicul a mai vorbit despre românii care se vaccinează, dar şi despre situaţia în care se află specialiştii în timpul pandemiei.

„Dumneavoastră daţi telefoane şi insistaţi pe toate căile (şi înţeleg perfect acest lucru!) pentru un pat la ATI pentru rude şi prieteni. Eu nu caut paturi ATI, eu caut echipe medicale ATI care să preia un pacient Covid cu anumiţi parametri vitali. Pentru că un pat ATI nu rezolvă problema, rămâne doar un pat, chiar dacă e de zeci sau sute de ori mai scump decât unul de acasă. Echipa de oameni din jurul acelui pat înseamnă totul: cunoştinţe şi competenţe medicale, rapiditate în luarea deciziilor, manualitate, abnegaţie şi câte altele, toate cele care fac diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a mai spus medicul craiovean.

Concluzia lui Lucreţiu Radu este simplă.

„Gândim poate diferit, dar trebuie să înţelegem toţi că şi noi, personalul medical şi dumneavoastră, suntem de aceeaşi parte a baricadei. De partea cealaltă a baricadei e moartea. Trebuie să luptăm împreună”, este concluzia medicului Lucreţiu Radu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
medic,
covid,
oameni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici