Ministerul Sănătăţii, anunţ despre medicamentul FAVIPIRAVIR, recomandat la formele uşoare de infecţie cu SARS-CoV-2

  • Ministerul Sănătăţii anunţă că analizează posibilitatea eliberării medicamentului FAVIPIRAVIR în ambulatoriu.
  • Medicamentul poate fi găsit în farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, cu prescripţie medicală, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.
7409 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii, anunţ despre medicamentul FAVIPIRAVIR, recomandat la formele uşoare de infecţie cu SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii: medicamentul FAVIPIRAVIR ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmacii

Medicamentul FAVIPIRAVIR ar putea fi eliberat în ambulatoriu, prin farmaciile din spitale, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În prezent, pentru acest medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România a realizat o evaluare în baza căreia a emis o autorizaţie pentru nevoi speciale valabilă în România şi în baza căreia se permite administrarea în unităţile sanitare, sub supraveghere medicală, având o utilizare restrictivă.

Potrivit MS, în India, ţara de provenienţă, FAVIPIRAVIR are un aviz temporar pentru fabricaţie şi comercializare obţinut în urma unui proces de evaluare accelerată şi conditionată de multiple cerinţe şi care nu poate fi asimilată cu o autorizaţie de punere pe piaţă emisă în acord cu legislaţia europeană în vigoare.

„După discuţiile avute cu specialiştii din Comisia de boli infecţioase şi conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, vom studia posibilitatea eliberării acestui medicament în ambulatoriu prin farmaciile de circuit închis din cadrul spitalelor, gratuit, numai cu prescripţie medicală şi cu urmărirea bolnavului pe parcursul tratamentului de către medicul de familie", a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Conform Protocolului Naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, medicamentul FAVIPIRAVIR este recomandat a fi administrat în formele uşoare şi medii de infecţie cu coronavirus, în prima săptămână de boală.

Într-o adresă către Ministerul Sănătăţii, Comisia de specialitate de boli infecţioase consideră că medicamentul poate fi eliberat în spital şi ambulatoriu la recomandarea medicilor, numai cu prescripţie medicală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici