Ministrul Educaţiei: Jumătate dintre elevii depistaţi cu Covid-19 sunt din judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti

Jumătate dintre elevii depistaţi cu Covid la nivelul ţării sunt din judeţele Cluj, Arad şi din municipiul Bucureşti, a declarat joi seara ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

1900 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Jumătate dintre elevii depistaţi cu Covid-19 sunt din judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti

Potrivit Ministerului Educaţiei, în perioada 8-11 februarie, după redeschiderea şcolilor, au fost confirmaţi cu Covid 244 de elevi şi 329 de angajaţi din sistem şi a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că jumătate dintre elevii confirmaţi cu Covid-19 sunt din Cluj, Arad şi Bucureşti.

„Până acum există opt judeţe fără niciun caz confirmat la elevi, există alte 10 judeţe fără niciun caz confirmat la angajaţi, cadre didactice, după cum există judeţele Cluj, Arad şi municipiul Bucureşti, în care în total sunt 122 de copii infectaţi, la nivelul zilei de astăzi (joi-n.r.), ora 18.00, adică exact jumătate din numărul celor depistaţi pozitiv în întreaga ţară. Cred că asta ne face să tragem nişte concluzii cu privire la respectarea regulilor”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

Conform acestuia, 64 dintre cazuri sunt în Bucureşti.

Întrebat de ce crede că au apărut mai multe cazuri în Bucureşti decât în alte părţi, ministrul Educaţiei a spus că o explicaţie ar putea fi „mobilitatea crescută a elevilor din Bucureşti, în raport cu alte zone. Ar trebui făcută o analiză epidemiologică, împreună cu una sociologică”.

Întrebat, de asemenea, dacă există date cu privire la numărul de infectări cu tulpina din Marea Britanie, ministrul Educaţiei a precizat că acestea nu sunt disponibile.

„Aceste cazuri au confirmate pe baza unor teste, teste făcute într-o măsură mică în cabinetele cşoalre, teste făcute prin intermediul autorităţilor sanitare, plus teste făcute la solicitarea părinţilor. Mulţi părinţi responsabili, care în momentul în care au observat simptome au cerut testarea propriilor copii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că în şcolile în care există cabinete medicale există şi se fac teste rapide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici