Netanyahu înăspreşte carantina în Israel. Interdicţia de a călători la mai mult de 1 km de casă se extinde

  • Israelul a revenit în carantină pe 18 septembrie.
  • În ciuda deciziei, în ultima săptămână, numărul de cazuri noi zilnice a ajuns la aproape 7.000 în rândul unei populaţii de 9 milioane de persoane, punând presiune pe spitale.
  • Autorităţile au decis implementare unor măsuri mai stricte pentru a face faţă creşterii, relatează Reuters.
865 afișări
Imaginea articolului Netanyahu înăspreşte carantina în Israel. Interdicţia de a călători la mai mult de 1 km de casă se extinde

Netanyahu înăspreşte carantina în Israel. Interdicţia de a călători la mai mult de 1 km de casă se extinde

Israelul încă nu şi-a publicat lista completă a noilor restricţii. Cu toate acestea, mass-media locală raportează că următoarele măsuri ar putea fi adoptate vineri, relatează The Guardian: 

  • Aproape toate mijloacele de transport în comun vor fi închise.
  • Mai puţine întreprinderi vor avea voie să funcţioneze.
  • Facilităţile de educaţie specială care rămăseseră deschise vor fi închise.
  • Protestele vor fi limitate la grupuri de până la 20 de persoane. Premierul, Benjamin Netanyahu, s-a confruntat cu luni de proteste.
  • Limita actuală de 1 kilometru de deplasarea de acasă, cu excepţia activităţilor precum cumpărături de alimente şi medicamente şi deplasarea la serviciu, se va aplica acum şi pentru participarea la protestele de stradă.
  • Sinagogile vor fi închise, dar vor fi deschise în Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului în iudaism.
  • Principalul aeroport al ţării, Ben-Gurion International, va opri toate plecările.

Blocarea mai strictă va dura până la sfârşitul sărbătorilor evreieşti din 11 octombrie. Netanyahu a declarat că a ales să aplice restricţiile în perioada vacanţei pentru a diminua impactul asupra afacerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici