Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava

  • Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată şi la Suceava.
  • Pacientul e un bărbat de 39 de ani, care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie.
939 afișări
Imaginea articolului Noua variantă britanică a virusului SARS-CoV-2 a fost depistată la Suceava

Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătăţii.

A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuţi, după care a fost internat in Spitalul Orăşenesc Siret şi din 11 ianuarie în Spitalul Judeţean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie.

În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul judeţean, la secţia de Boli Infectioase unde se află şi în prezent în investigaţii şi tratament.

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacţi direcţi care se afla în carantină, sub supraveghere.

Secvenţierea probelor s-a făcut la Institutul Cantacuzino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici