Numărul morţilor de COVID este mult mai mare decât cel comunicat oficial. Revista „Nature” anunţă cifre înspăimântătoare

  • Numărul deceselor la nivel global a fost semnificativ subestimat.
  • Demografii, oamenii de ştiinţă şi experţii în sănătate publică nu au nicio îndoială că un număr realist de morţi este dublu până la de patru ori mai mare decât cifrele oficiale.
  • La doi ani de la începutul pandemiei, oficial, decesele Covid au depăşit 5,55 milioane la nivel mondial.
1917 afișări
Imaginea articolului Numărul morţilor de COVID este mult mai mare decât cel comunicat oficial. Revista „Nature” anunţă cifre înspăimântătoare

Numărul morţilor de COVID este mult mai mare decât cel comunicat oficial. Revista „Nature” anunţă cifre înspăimântătoare

Numărul real al morţilor este departe de cel comunicat oficial. Ceea ce au fost iniţial ipoteze plauzibile sunt acum realităţi triste: numărul deceselor la nivel global a fost categoric subestimat, susţine revista Nature.

Ţările au raportat aproximativ cinci milioane de decese cauzate de COVID-19 în doi ani. Pe 1 noiembrie, numărul global de decese din cauza pandemiei de COVID-19 a depăşit 5 milioane. Astăzi, a ajuns la 5,5 milioane. Dar această cifră este o subestimare semnificativă.

Înregistrările privind excesul de mortalitate - o măsură care implică compararea tuturor deceselor înregistrate cu cele estimate să apară - arată că mult mai mulţi oameni decât acestia au murit în pandemie.

Unele date oficiale sunt viciate, au descoperit oamenii de ştiinţă. Şi peste 100 de ţări nu colectează deloc statistici reale cu privire la decesele sau nu le publică în timp util.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încă lucrează la prima estimare globală, dar Institutul pentru Valori şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, Washington, oferă actualizări zilnice ale propriilor rezultate, precum şi proiecţii cu privire la viitor.

Revista „The Economist” din Londra are o estimare de 12 până la 22 de milioane de decese, adică între 2 şi 4 ori numărul oficial al pandemiei de până acum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici