O altă ţară din Europa care a intrat din nou în stare de urgenţă din cauza numărului mare de cazuri de coronaviurs

  • De astăzi, în Cehia a intrat în vigoare o nouă stare de urgenţă la nivel naţional.
  • Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative” a numărului de infecţii cu coronavirus.
  • Pentru evenimente şi adunări, numărul maxim de participanţi admişi în interior este de 10 şi 20 în aer liber.
5558 afișări
Imaginea articolului O altă ţară din Europa care a intrat din nou în stare de urgenţă din cauza numărului mare de cazuri de coronaviurs
În Cehia a intrat în vigoare de astăzi o nouă stare de urgenţă la nivel naţional, notează DPA.
 
Guvernul premierului Andrej Babis a decis să declare starea de urgenţă din cauza ”creşterii semnificative” a numărului de infecţii cu coronavirus.
 
În acest context, Guvernul poate să restricţioneze libertatea de întrunire a rezidenţilor, iar instanţele vor putea percepe amenzi mai mari pentru încălcarea liniilor directoare privind siguranţa medicală.
 
În Cehia a mai fost decretată starea de urgenţă de la mijlocul lunii martie până la mijlocul lunii mai, însă de data aceasta frontierele vor rămâne deschise.
 
Pentru evenimente şi adunări, numărul maxim de participanţi admişi în interior este de 10 şi 20 în aer liber. Sportul profesional va fi practicat fără spectatori.
 
Întreprinderile, magazinele şi restaurantele nu sunt afectate de aceste reguli.
 
Vineri, Cehia a raportat un nou vârf al numărului de infectări zilnice cu coronavirus de 3.792 de cazuri.
 
Potrivit autorităţii UE ECDC, în ultimele 14 zile, în medie, 303,3 persoane la 100.000 de locuitori au fost infectate cu virusul în Republica Cehă. Numai Spania a avut o medie mai mare, de 319,3.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici