O casă de avocatură din Cluj îşi suspendă activitatea de reprezentare a clienţilor în instanţe

  • Potrivit unui comunicat al casei de avocatură Chiriţă şi Asociaţii din Cluj-Napoca, transmis miercuri, avocaţii vor formula cereri de amânare sau preschimbare a termenelor de judecată stabilite pentru perioada 11 martie - 20 martie 2020.
  • Avocaţii acesteia reclamă şi faptul că hotărârea CSM nr. 191 din 10 martie 2020, precum şi măsurile stabilite la nivelul instanţelor de judecată şi a unităţilor de parchet, tind să protejeze mai degrabă magistraţii şi personalul acestor instituţii.
  • În cadrul casei de avocatură îşi desfăşoară activitatea peste 20 de avocaţi, dar şi colaboratori externi şi experţi.
3354 afișări
Imaginea articolului O casă de avocatură din Cluj îşi suspendă activitatea de reprezentare a clienţilor în instanţe

O casă de avocatură din Cluj îşi suspendă activitatea de reprezentare a clienţilor în instanţe

O casă de avocatură cu peste 20 de avocaţi din Cluj-Napoca îşi suspendă toate activităţile de reprezentare sau asistare a clienţilor în instanţe până în momentul la care măsurile guvernamentale de protecţie a populaţiei faţă de virusul gripal Covid-19 vor înceta.

Potrivit unui comunicat al casei de avocatură Chiriţă şi Asociaţii din Cluj-Napoca, transmis miercuri, avocaţii vor formula cereri de amânare sau preschimbare a termenelor de judecată stabilite pentru perioada 11 martie - 20 martie 2020.

„Societatea îşi suspendă toate activităţile de reprezentare sau asistare a clienţilor în faţa instanţelor de judecată, a parchetelor sau altor instituţii până la momentul la care măsurile guvernamentale de protecţie a populaţiei faţă de virusul gripal Covid-19 vor înceta. Avocaţii noştri vor formula cereri de amânare sau preschimbare a termenelor de judecată stabilite pentru perioada 11 martie - 20 martie 2020. Excepţie fac cauzele în care sunt luate măsuri preventive. Asigurăm instanţele şi procurorii de buna noastră credinţă", se arată în comunicat.

Reprezentanţii casei de avocatură clujene susţin că decizia a fost luată pe motiv că protecţia sănătăţii şi a liniştii avocaţilor proprii, a familiilor acestora şi a clienţilor „sunt mai importante decât câştigarea a 4-5 săptămâni din durata de ani a unor procese amânate de multe ori pentru motive mult mai puţin importante precum lipsa de procedură de citare sau lipsa expertizelor”.

„Decizia a fost luată chiar dacă amânarea judecării unor cauze afectează interesele clienţilor noştri, acceptând riscul ca unele cauze să se desfăşoare fără asigurarea unei apărări adecvate şi reale şi asumându-ne riscul unor amenzi judiciare în măsura în care instanţele vor perpetua anumite prejudecăţi nereale cu privire la munca avocaţilor”, se mai arată în comunicatul casei de avocatură din Cluj-Napoca.

Avocaţii acesteia reclamă şi faptul că hotărârea CSM nr. 191 din 10 martie 2020, precum şi măsurile stabilite la nivelul instanţelor de judecată şi a unităţilor de parchet, tind să protejeze mai degrabă magistraţii şi personalul acestor instituţii.

În cadrul casei de avocatură îşi desfăşoară activitatea peste 20 de avocaţi, dar şi colaboratori externi şi experţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici