O femeie de 107 ani s-a vindecat de COVID-19. Este cea mai vârstnică persoană care învinge coronavirusul

  • Cornelia Ras are 107 ani şi s-a vindecat de COVID-19.
  • Ea locuieşte în una din cele mai afectate zone din Olanda.
  • "Nu ne aşteptam să supravieţuiască", spun rudele ei.
2058 afișări
Imaginea articolului O femeie de 107 ani s-a vindecat de COVID-19. Este cea mai vârstnică persoană care învinge coronavirusul

O femeie de 107 ani s-a videncat de COVID-19. Este cea mai vârstnică persoană care învinge coronavirusul

Cornelia Ras, o femeie din Olanda în vârstă de 107 ani, e probabil cea mai în vârstă persoană din lume care se vindecă de COVID-19, boala generată de virusul Sars-CoV-2. Ea locuieşte în Sommelsdijk, cea mai afectată regiune din Olanda de noul coronavirus.

Ras e internată într-un centru de îngrijire pentru bătrâni, unde 12 rezidenţi au murit din cauza coronavirusului, iar alţi 41 au fost infectaţi. Femeia şi-a sărbătorit a 107-a aniversare 17 martie singură în cameră, din cauza pandemiei, iar câteva zile mai târziu s-a îmbolnăvit şi ea. Avea febră, iar testul a indicat pozitiv pentru COVID-19. "Nu credeam că va suprevieţui din asta", a declarat o nepoată pentru presa olandeză.

"Dar a fost calmă când a aflat că are corona. Era resemnată, dacă va muri e ok, dacă nu, la fel", mai povesteşte nepoata. Luni, miracolul s-a produs. Medicul a anunţat-o că boala a fost învinsă. "Se simte bine, stătea pe balcon când a aflat. Adoră să fie afară, a locuit 100 de ani la o fermă".

Nici măcar medicii nu ştiu cum s-a produs miracolul. "E la capacitate 100% mental, ştie numele tuturor, nu e pe medicamente, e capabilă să meargă şi să se pună în genunchi în fiecare seară ca să-i mulţumească Domnului. Şi se pare că va putea să facă asta în continuare".

Înainte de cazul din Olanda, un bărbat american în vârstă de 104 ani era persoana cea mai în vârstă care învinge coronavirusul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici