O femeie depistată cu noul COVID-19 este angajată la Protecţia Copilului Neamţ şi e contact al unui alt caz de la Iaşi

  • O femeie depistată cu noul COVID-19 în judeţul Neamţ este angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ.
  • Aceasta s-a întors din Franţa şi este contact al unui caz diagnosticat în Iaşi.
  • Pacienta a fost preluată de la Neamţ şi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
4465 afișări
Imaginea articolului O femeie depistată cu noul COVID-19 este angajată la Protecţia Copilului Neamţ şi e contact al unui alt caz de la Iaşi

Sursa foto: Profimedia

Cel de-al treilea caz de infectare cu noul coronavirus din judeţul Neamţ a fost confirmat, duminică seară, la o femeie din oraşul Piatra-Neamţ, care s-a întors în ţară în data de 9 martie, din Franţa.

Potrivit unor surse, femeia, în vârstă de 43 de ani, lucrează la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ.

„În cursul zilei de ieri (duminică - n.r.) a fost confirmat al treilea caz pozitiv de pe raza judeţului Neamţ. Este vorba despre o femeie de pe raza teritorială a municipiului Piatra-Neamţ. Această doamnă a călătorit din Franţa, din Paris. Este transferată la Iaşi iar starea de sănătate este una bună, care nu indică probleme în mode deosebit. Suntem în cursul efectuării anchetei epidemiologice”, a declarat, luni, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform DSP Neamţ, pacienta a intrat în contact cu un alt caz depistat pozitiv, numărul 129, din Iaşi.

Femeia din Piatra-Neamţ a fost testată după ce s-a confirmat cazul din Iaşi, în urmă cu trei zile, iar în acel moment a fost şi izolată la domiciliu.

„Este un caz pozitiv, contact al cazului pozitiv din Iaşi, numărul 129. Persoana este total asimptomatică, deci nu prezintă absolut niciun simptom de boală. Dumneaei a fost testată tocmai pentru că a fost contact apropiat al cazului Iaşi 129. S-au recoltat probe de la contacţii apropiaţi ai persoanei din locuinţa acesteia, iar în momentul de faţă DSP Neamţ se află într-o instituţie publică unde lucrează persoana, din Piatra-Neamţ şi au demarat ancheta epidemiologică. Se vor recolta teste la contacţii direcţi stabiliţi după anchetă. Până acum (luni dimineaţă n.r.), ştiam din ancheta preliminară că această persoană are în jur de 6 contacţi direcţi la instituţia respectivă” , a declarat, în cadrul conferinţei, dr. Daniela Marcoci, din partea DSP Neamţ.

Pacienta a fost preluată de la Neamţ şi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

În România, autorităţile au anunţat că 158 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici