O metropolă europeană impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise. Unde s-a implementat o astfel de restricţie

  • Pe fondul creşterii numărului de infectări cauzate de coronavirus, Parisul a luat măsuri drastice
  • Autorităţile franceze obligă cetăţenii capitalei să poarte măşti în zonele aglomerate şi în punctele turistice
  • Rata cazurilor pozitive a metropolei pariziene a depăşit media naţională
2542 afișări
Imaginea articolului O metropolă europeană impune obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise. Unde s-a implementat o astfel de restricţie

Sursa foto: profimedia

Autorităţile franceze au emis o nouă restricţie care va intra în vigoare începând de luni în capitala Paris. Măstile vor fi obligatorii pentru toţi cei de peste 11 ani, în anumite zone aglomerate, relatează Deutsche Welle. Cetăţenii au obligativitatea de a purta mască în spaţiile deschise, mai ales în zonele aglomerate şi în punctele turistice.

Rata cazurilor pozitive cu noul coronavirus din metropola pariziană este de 2.4% comparativ cu media naţională de 1.6%, potrivit oficialilor francezi. Până în prezent, Franţa a înregistrat aproximativ 200.000 de cazuri de COVID-19 şi peste 30.000 de decese asociate bolii.

Franţa a reuşit să încetinească răspândirea virusului încă din iunie, dar perioada vacanţelor este dificilă deoarece oamenii ignoră regulile de distanţare socială. Peste 400 de persoane sunt depistate pozitiv pentru COVID-19 zilnic, iar cei mai afectaţi provin din grupul cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Directorul Ministerului Sănătăţii din Franţa, Jerome Salomon, a emis un avertisment cu privire la situaţia pandemică actuală: "Virusul continuă să circule foarte activ la nivel mondial. Există o tendinţă ascendentă în Franţa şi Europa", a declarat Salomon într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici