O nouă ţară a raportat încă un deces din cauza variantei Omicron

  • Australia a raportat luni primul deces din ţară din cauza variantei Omicron a coronavirusului;
  • Pacientul era vaccinat, dar suferea şi de alte boli;
  • Până în prezent, 16 persoane au murit din cauza noii variante a virsului SARS-CoV-2;
302 afișări
Imaginea articolului O nouă ţară a raportat încă un deces din cauza variantei Omicron

O nouă ţară a raportat încă un deces din cauza variantei Omicron

Departamentul de Sănătate al statului New South Wales (NSW) a anunţat luni, 27 decembrie, că un pacient de sex masculin, în vârstă de 80 de ani, a fost prima persoană care a murit din cauza variantei Omicron în Australia.

Scoţând în evidenţă că există o creştere a ratei de spitalizare a celor infectaţi cu noua variantă a COVID-19, Departamentul de Sănătate din NSW a mai precizat că persoana care a murit a primit două doze de vaccin, însă a avut şi alte probleme de sănătate, notează Reuters.

În ţara în care sunt încă 66.914 cazuri active, 1.055 de persoane continuă să fie tratate la spital, iar 139 se găsesc la terapie intensivă.

Până acum, 5 ţări au raportat decese din cauza noii tulpini. Este vorba despre Marea Britanie, Israel, Germania, Texas şi New South Wales.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici