O ţară nordică închide campania de vaccinare împotriva COVID, dar spune că va reveni în toamnă

Danemarca închide din 15 mai campania de vaccinare împotriva COVID, mulţumită de felul în care controlează pandemia, dar spune că va reveni în toamnă, când va fi „probabil" nevoie din nou de imunizare.

738 afișări
Imaginea articolului O ţară nordică închide campania de vaccinare împotriva COVID, dar spune că va reveni în toamnă

O ţară nordică închide campania de vaccinare împotriva COVID, dar spune că va reveni în toamnă

Din 15 mai, Consiliul Naţional de Sănătate din Danemarca nu îi va mai invita pe cetăţeni să se vaccineze împotriva COVID, anunţă Berlingske, citând un comunicat de presă transmis marţi.

„Ne aflăm într-o situaţie bună. A sosit primăvara şi avem un bun control al epidemiei, care pare să se diminueze", spune Bolette Søborg, de la Autoritatea sanitară daneză.

„Ratele de internare sunt stabile şi ne aşteptăm, de asemenea, ca acestea să scadă în curând. Prin urmare, încheiem programul de vaccinare în masă împotriva COVID", a adăugat Bolette Søborg.

Deşi Autoritatea sanitară daneză închide deocamdată invitaţiile pentru vaccinare, asta nu înseamnă că nu poate reveni.

În anunţ, Autoritatea de Sănătate scrie că în această toamnă va fi „probabil" nevoie din nou de vaccinarea împotriva COVID, dar posibil nu pentru toată lumea.

„Intenţionăm să deschidem din nou programul de vaccinare în toamnă. Înainte de aceasta, se va face o evaluare amănunţită cu privire la cine şi când să fie vaccinat şi cu ce vaccinuri. Ne aşteptăm să prezentăm un plan pentru cadrul general pentru sezonul 2022-2023 înainte de vacanţa de vară", spune Bolette Søborg.

De asemenea, comisia subliniază că recomandările sale rămân valabile.

„Continuăm să recomandăm vaccinarea pentru persoanele cu risc deosebit de crescut de a avea o evoluţie severă a bolii”, spune Bolette Søborg.

Centrele de vaccinare vor continua să fie deschise în toată ţara.

Afectată de valul Omicron încă din noiembrie, Danemarca şi-a intensificat campania de imunizare, deschisă şi copiilor de la 5 ani în sus, accelerând accesul la vaccinul de rapel înainte de a oferi o a patra doză celor mai vulnerabili la mijlocul lunii ianuarie, cu puţin peste două săptămâni înainte de ridicarea totală a restricţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici