Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: ”Este un pic comparabil cu ruleta rusească”

  • Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a „sfătuit” ţările membre UE să nu autorizeze de urgenţă vaccinul împotriva Covid-19 Sputnik V.
  • Oficial EMA: ”nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate.”
  • Ungaria a început să administreze vaccinul rus populaţiei sale luna trecută, iar Cehia şi Slovacia au făcut, de asemenea, comenzi din Rusia.
1050 afișări
Imaginea articolului Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V:  ”Este un pic comparabil cu ruleta rusească”

Oficial EMA recomandă ţărillor din UE să nu aprobe vaccinul Sputinik V: ”"Este un pic comparabil cu ruleta rusească”

Un oficial al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a „sfătuit” ţările membre UE să nu autorizeze de urgenţă vaccinul împotriva Covid-19 Sputnik V, citând date insuficiente despre cei vaccinaţi în acest moment.
 
"Este un pic comparabil cu ruleta rusească. Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. Deocamdată nu avem date despre efectele secundare la persoanele vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţioanlă de urgenţă," a declarat Christa Wirthumer-Hoche, preşedintele consiliului de administraţie, potrivit Le Figaro.
 
Ea tranmiste ţărilor membre să aştepte undă verde de la autoritatea de reglementare europeană.
 
Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentelor a anunţat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V.
 
După acest anunţ, autorităţile ruse au declarat că sunt gata să ofere vaccinuri pentru 50 de milioane de europeni din iunie. "Vom putea avea Sputnik V pe piaţă în viitor, dar după ce vom examina datele necesare" bazate "pe standardele europene de control al calităţii şi eficienţei", a precizat un reprezentant EMA.
 
Mai multe ţări din UE au apelat la vaccinuri care nu au fost încă aprobate de EMA, din cauza problemelor de livrare a celor trei vaccinuri autorizate. Ungaria a început să administreze vaccinul rus populaţiei sale luna trecută, iar Cehia şi Slovacia au făcut, de asemenea, comenzi din Rusia.
 
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a vorbit la sfârşitul lunii februarie cu preşedintele rus Vladimir Poutine „posibilitatea” livrării vaccinului Sputnik V, considerând că acestea nu ar trebui să facă obiectul „luptelor geopolitice”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici