Olanda se pregăteşte să impună carantina parţială pe măsură ce numărul de infectări cu SARS-CoV-2 creşte

  • Olanda va impune carantina parţială din cauza numărului crescut de infectări cu SARS-CoV-2
  • Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale se vor închide la ora 19:00
  • Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite deplasările şi să lucreze de acasă
1362 afișări
Imaginea articolului Olanda se pregăteşte să impună carantina parţială pe măsură ce numărul de infectări cu SARS-CoV-2 creşte

Olanda se pregăteşte să impună carantina parţială pe măsură ce numărul de infectări cu SARS-CoV-2 creşte

Deşi aproximativ 85% din populaţia adultă olandeză a fost complet vaccinată împotriva COVID-19, guvernul a luat decizia de a reimpune carantina parţială din cauza numărului în creştere de infectări. În ciuda procentului ridicat de persoane vaccinate, 55% dintre pacienţii din spitalele olandeze şi 70% dintre cei aflaţi la terapie intensivă au fost nevaccinaţi sau doar parţial vaccinaţi, arată datele furnizate de Institutul de Sănătate din Ţările de Jos.

Olanda va deveni prima ţară din Europa de Vest care reintroduce carantina parţială. Barurile, restaurantele şi magazinele neesenţiale se vor închide la ora 19:00. Accesul la evenimente sportive este interzis. Şcolile, teatrele şi cinematografele vor rămâne deschise. Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite deplasările şi să lucreze de acasă. Măsurile adoptate intră în vigoare de sâmbătă şi vor dura trei săptămâni.

Noul val de infecţii a pus presiune asupra spitalelor din întreaga ţară, care au prioritizat tratarea pacienţilor  virusaţi în detrimentul celor cu alte afecţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici