Omicron loveşte Japonia. Statul nipon a depăşit pentru prima dată 50.000 de cazuri de COVID

Tokyo a înregistrat sâmbătă al patrulea număr record de infecţii zilnice cu COVID-19, depăşind 10.000, în timp ce Japonia a depăşit pentru prima dată 50.000 de cazuri, în condiţiile în care varianta Omicron continuă să se răspândească rapid, relatează Reuters.

354 afișări
Imaginea articolului Omicron loveşte Japonia. Statul nipon a depăşit pentru prima dată 50.000 de cazuri de COVID

Capitala a înregistrat 11.227 de cazuri noi de coronavirus, a anunţat guvernul local, la o zi după ce a restabilit restricţiile privind mobilitatea şi activitatea comercială până la 13 februarie.

Numărul de cazuri de la Tokyo, depăşind cele 9.699 de cazuri de vineri, a fost mai mult decât dublu faţă de cele 4.561 înregistrate cu o săptămână înainte.

Trei persoane din Tokyo au murit din cauza COVID-19 şi 12 erau în stare gravă sâmbătă, a declarat guvernul din Tokyo.

Aproximativ 34,3% din paturile de spital din capitală erau folosite de pacienţii cu coronavirus. O creştere a ratei de ocupare la 50% ar justifica instituirea stării de urgenţă cu restricţii mai severe, au declarat oficialii locali.

Prefectura Osaka a anunţat 7.375 de infecţii, al doilea record consecutiv, şi două decese.

Infecţiile la nivel naţional au totalizat cel puţin 50.200, în condiţiile în care aproape 30 dintre cele 47 de prefecturi din Japonia au stabilit recorduri, a raportat radioul FNN.

Începând de vineri, 78,7% din populaţia Japoniei a fost vaccinată complet, dar doar 1,5% a primit o injecţie de rapel.

Ministerul Sănătăţii a aprobat vineri utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, într-un efort de a creşte rata de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici