OMS: Multe ţări din Europa au ridicat restricţiile Covid prea "brutal", iar în prezent se înregistrează creşteri de cazuri / Şi România a renunţat la restricţii într-o singură etapă

Mai multe ţări europene, printre care Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au ridicat restricţiile privind Covid prea "brutal", iar în prezent se înregistrează o creştere a numărului de cazuri, probabil din cauza variantei BA2, mai transmisibilă, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

3716 afișări
Imaginea articolului OMS: Multe ţări din Europa au ridicat restricţiile Covid prea "brutal", iar în prezent se înregistrează creşteri de cazuri / Şi România a renunţat la restricţii într-o singură etapă

OMS: Multe ţări din Europa au ridicat restricţiile Covid prea "brutal", iar în prezent se înregistrează creşteri de cazuri / Şi România a renunţat la restricţii într-o singură etapă

Directorul OMS Europa, Hans Kluge, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă în Republica Moldova, că este "optimist, dar vigilent" cu privire la evoluţia pandemiei în Europa.

Covidul este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, a spus el.

"Ţările în care observăm o creştere deosebită sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania".

El a spus că principalul motiv din spatele acestei creşteri este probabil varianta BA2, care este mai transmisibilă, dar nu mai periculoasă decât alte variante.

Potrivit bazei de date a OMS, numărul de noi cazuri de Covid în Europa a scăzut după un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, dar este din nou în creştere de la începutul lunii martie.

În ultimele şapte zile, peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese au fost raportate în regiunea europeană a OMS.

Şi în România restricţiile au fost ridicate complet într-o sigură etapa, după expirare stării de alertă. Rafila a declarat recent că el a propus o ridicare în mai multe etape pentru a avea un impact mai limitat.

"Eu am propus o renunţare etapizată la aceste restricţii. S-a considerat că nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problemă (...). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu ştiu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situaţia, ne-o asumăm cu toţii”, a declarat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii la RFI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici