OMS: Nu sunt dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi au format anticorpi sunt protejaţi de o nouă infecţie

Guvernele nu ar trebui să emită aşa numitele paşapoarte de imunitate ca măsură de reducere a restricţiilor spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii citată de BBC.

10010 afișări
Imaginea articolului OMS: Nu sunt dovezi că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi au format anticorpi sunt protejaţi de o nouă infecţie

OMS: Nu sunt dovezi curente că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi au format anticorpi sunt protejaţi de o nouă infecţie

OMS spune că nu sunt dovezi că persoanele care au dezvoltat anticorpi după ce s-au recuperat sunt protejaţi de o a doua infecţie.

O astfel de mişcare ar putea creşte trasmiterea virusului. Persoanele care presupun că sunt imune nu mai iau măsuri de protecţie, au spus specialiştii.

"Nu sunt dovezi curente că persoanele care s-au recuperat după COVID-19 şi au format anticorpi sunt protejaţi de o a doua infecţie", a precizat OMS într-un comunicat.

Mai multe guverne lucrează la realizarea de aşa numite "paşaparte de imunitate "care să permită celor s-au vindecat de COVID-19 să se întoarcă la muncă sau să poată călători.

OSM a mai precizat că în momentuld e faţă se cercetează în mai multe laboratoare modul în care anticorpii dezvoltaţi de oameni interacţionează cu SARS-COV-2, dar şi cu alte şase coronavirusuri cunoscute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici