OMS spune că s-ar putea să nu existe niciodată „o soluţie magică” pentru eliminarea pandemiei. Ce putem face

  • Liderul OMS a afirmat că nu există o „soluţie magică” ce ne-ar putea ajuta să scăpăm de pandemie.
  • Acesta le-a transmis autorităţilor să continue testarea, monitorizarea şi izolarea.
  • „Fiecare dintre noi trebuie să respecte distanţarea socială şi măsurile de siguranţă” - Tedros Adhanom Ghebreyesus.
3180 afișări
Imaginea articolului OMS spune că s-ar putea să nu existe niciodată „o soluţie magică” pentru eliminarea pandemiei. Ce putem face

OMS avertizează că s-ar putea să nu existe niciodată „o soluţie magică” pentru pandemia de coronavirus, relatează Associated Press.

În cadrul unei conferinţe din cursul zilei de azi, liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că deşi se lucrează constant la dezvoltarea unui vaccin COVID-19 şi se află în derulare numeroase teste clinice, „s-ar putea să nu existe niciodată o soluţie magică”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus susţine că pandemia de coronavirus şi focarele de infecţie pot fi prevenite, aşa cum s-a spus de nenumărate ori, prin respectarea măsurilor de siguranţă, iar autorităţile medicale trebuie să continue cu testarea, monitorizarea şi izolarea, acolo unde este cazul.

În plus, liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii  menţionează că liderii ţărilor nu trebuie să se oprească din a asculta şi a informa comunităţile locale.

„Există un număr de vaccinuri care se află, în acest moment, în faza a treia de testare clinică. Cu toţii sperăm să avem vaccinuri eficiente care ne pot ajuta să prevenim infectarea cu coronavirus. Totuşi, nu există o soluţie magică şi s-ar putea să nu existe niciodată.

Momentan, cei care sunt responsabili de prevenirea răspândirii virusului trebuie să continue să testeze oamenii, să-i monitorizeze şi să-i izoleze, atât pe ei cât şi pe cei cu care intră în contact.

Faceţi tot ce puteţi. Informaţi, ascultaţi şi încurajaţi oamenii. Fiecare dintre noi trebuie să păstreze distanţa socială, să poarte mască de protecţie, să-şi spele mâinile regulat şi să nu tuşească în faţa celorlalţi. Faceţi tot ce puteţi”, a declarat liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici