OMS: Subvarianta Omicron BA.2 pare să fie la fel de gravă ca varianta-mamă

Subvarianta emergentă BA.2 a tulpinii Omicron a coronavirusului nu pare să fie mai gravă decât forma originală BA.1, a declarat un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, conform Reuters.

2544 afișări
Imaginea articolului OMS: Subvarianta Omicron BA.2 pare să fie la fel de gravă ca varianta-mamă

OMS: Subvarianta Omicron BA.2 pare să fie la fel de gravă ca varianta-mamă

De asemenea, vaccinurile continuă să ofere o protecţie similară împotriva diferitelor forme de Omicron, a declarat Dr. Boris Pavlin, din cadrul echipei de răspuns COVID-19 a OMS, în cadrul unei şedinţe de informare online.

Comentariile vin în contextul în care subvarianta BA.2 începe să înlocuiască subvarianta BA.1 "originală" mai frecventă a Omicron în ţări precum Danemarca.

Pe baza datelor din Danemarca, prima ţară în care BA.2 a depăşit BA.1, nu pare să existe nicio diferenţă în ceea ce priveşte gravitatea bolii, deşi BA.2 are potenţialul de a înlocui BA.1 la nivel global, a adăugat Pavlin.

„Dacă ne uităm la alte ţări în care BA.2 a depăşit acum, nu observăm nicio creştere mai mare a spitalizărilor decât cea aşteptată", a spus el.

BA.2 este mai transmisibilă decât BA.1 şi mai capabil să infecteze persoanele vaccinate, potrivit unui studiu danez care a analizat infecţiile cu coronavirus în peste 8.500 de gospodării daneze între decembrie şi ianuarie. citeste mai mult

Subvarianta devine deja dominantă în Filipine, Nepal, Qatar, India şi Danemarca, a precizat Pavlin.

El a adăugat: „Vaccinarea asigură protecţie împotriva formelor grave, inclusiv pentru Omicron. BA.2 înlocuieşte rapid BA.1. Este puţin probabil ca impactul său să fie substanţial, deşi sunt necesare mai multe date".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici