OMS vrea vaccinurile AstraZeneca refuzate de ţările nemulţumite: ”Dacă nu folosiţi serurile, să ni le daţi nouă!”

  • OMS e dispusă să primească vaccinurile refuzate de statele îngrijorate.
  • Tările participante în programul COVAX vor să vaccineze cu AstraZeneca.
  • OMS-ul este îngrijorată de creşterea mortalităţii celor infectaţi.
699 afișări
Imaginea articolului OMS vrea vaccinurile AstraZeneca refuzate de ţările nemulţumite: ”Dacă nu folosiţi serurile, să ni le daţi nouă!”

Ştirile, OMS VREA SERURILE NEMULŢUMIŢILOR

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a prezentat, din nou, îngrijorările legate de refuzul unor state de a vaccina populaţia cu serul AstraZeneca. Reprezentanţii organizaţiei au transmis un mesaj foarte clar. ”Dacă nu folosiţi serurile, să ni le daţi nouă!”
 
 ”Dacă există ţări care au îngrijorări sau nu utilizează pe deplin un vaccin - aşa cum a spus Soumya (n.r. dr. Soumya Swaminathan, şef al OMS) - puneţi-l la dispoziţia facilităţii COVAX, deoarece avem o listă lungă de state care sunt foarte, foarte dornice să utilizeze vaccinul AstraZeneca,” a precizat Bruce Aylward, specialist OMS.
 
OMS-ul şi-a declarat inclusiv neliniştea faţă de creşterea cazurilor de infectare. Asta după ce, în ultima săptămână, incidenţa contractării virusului a crescut cu 12%, în Europa.
 
”Au fost vreo şase săptămâni în care puteam vedea scăderi ale deceselor. În ultima săptămână am început să vedem o uşoară creştere a deceselor în întreaga lume. Şi acest lucru este de aşteptat câtă vreme vedem cazuri în creştere. Acesta este un semn îngrijorător. Dar putem face mai mult,” a pus Maria Van Kerkhove,  conducător al campaniei Covid pentru OMS
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici